Vision och Värdegrund

VÅR VISION

Västerstrands AIK ska vara den ledande klubben och det självklara valet för tjejer som vill spela bandy i Karlstad. Vi skall stå för glädje, respekt, gemenskap och klubbmedlemmars utveckling.

VÅR VÄRDEGRUND

• Västerstrands AIK tar avstånd från alla typer av fusk, doping, droger och alkohol samt verkar för en tobaksfri miljö̈ i samband med all föreningsrepresentation.

• Västerstrands AIK tar avstånd från alla former av våld, mobbing och rasism.

• Inom Västerstrands AIK respekterar vi alltid våra medspelare, motståndare och domare genom att uppträda på̊ ett korrekt och sportsligt sätt. Vi avhåller oss från alla former av kränkande tal och handling.

• Alla är välkomna till vår förening. Alla är lika mycket värda, allas synpunkter och åsikter ska respekteras. All form av destruktivt tänkande ska bekämpas med ett positivt förhållningssätt.

• Det ska vara en självklarhet att alla inom Västerstrands AIK arbetar för att barn, ungdomar och vuxna ska känna glädje, kamratskap och trygghet i samband med all föreningsrepresentation.

• Inom Västerstrands AIK arbetar vi för att låta spelarna få inflytande, bli delaktiga och få ta ansvar för utveckling av den egna verksamheten.

• För att säkra kvalitén för bandyspelare och ledare strävar föreningen efter att ledarna ska vara utbildade enligt Svenska Bandyförbundets utbildningar.

• I Västerstrands AIK råder en solidarisk ekonomi, vilket innebär att de samlade resurserna fördelas rättvist.

• Västerstrands AIK strävar efter att resa på̊ ett så trafiksäkert och klimatsmart sätt som möjligt.

VÅRA SPELARE OCH LEDARE

Nya ledare och spelare tillkommer både inför och under säsong. Vid ledarrekrytering ska alltid dialog föras mellan den nye ledaren, laget och styrelsen. Ledaren ska kvittera att han/hon tagit del av innehållet i denna handbok och accepterat och ställer sig bakom innehållet. När nya spelare tillkommer ska både spelare och föräldrar ta del av innehållet i detta ramverk för att känna till Västerstrands AIK`s riktlinjer.

Uppdaterad: 13 NOV 2018 14:42 Skribent: Margareta Grahn

Är du tjej och vill börja spela bandy?

Vi har träningar för dig som är i knatteåldern ända upp till damlaget

Ring vår ungdomsansvarige Sören Andersson för mer information

Tfn: 0705750074