Laget bakom laget

När du som ledare haft ett par träningar är det bra om du kallar till föräldramöte för att få ihop det som är minst lika viktigt som laget nämligen ”laget bakom laget”. Du kan till exempel passa på̊ att ta spelarnas och föräldrarnas telefonnummer, adress och e‐post för att på ett enkelt och bra sätt kunna sprida information i framtiden. Dina arbetstider och hur man kan nå̊ dig är också̊ bra information.

Andra frågor att ta upp:

• Träningstider och matchschema

• Resor

• Medlemsavgifter

• Kontaktuppgifter ledare, spelare, föräldrar

• Klubbens policys

• Hantering av personuppgifter och samtycke för publicering av bilder

• Förhållningsregler inom laget

• Utse lagförälder som har som uppgift att hjälpa till att arrangera praktiska detaljer kring matcher, cuper (t.ex. kiosk, tvätt, städning, sekretariat etc.) så att tränarna kan koncentrera sig på träning och matcherna.

• Engagera föräldrar att fotografera och skriva matchreferat som kan publiceras på hemsidan samt skickas till lokalpress.

• Engagera föräldrar som föreningsdomare

• Engagera fler föräldrar, det finns uppgifter till alla inom klubben

• Övrigt

Du bör även försöka engagera några föräldrar att bli delaktiga till exempel försök att få föräldrar som hjälptränare. Det är viktigt att verkligen ställa frågan till föräldrar. Det kan behövas lite övertalning men oftast går det att hitta föräldrar som är villiga att hjälpa till, det är ändå deras barn det handlar om! Tänk på̊ att ju fler ni är som hjälper till i gruppen desto starkare växer er gemenskap. Även spelarna ser att föräldrarna är engagerade och det uppskattar även spelarna. Var tydlig i ditt sätt att ge information.

Du är ledare för gruppen och ni tillsammans representerar föreningen.

Uppdaterad: 13 NOV 2018 14:39 Skribent: Margareta Grahn

Är du tjej och vill börja spela bandy?

Vi har träningar för dig som är i knatteåldern ända upp till damlaget

Ring vår ungdomsansvarige Sören Andersson för mer information

Tfn: 0705750074